Αρχική » Υπηρεσίες για φοιτητές/αποφοίτους » Αρχείο άρθρων-πληροφοριακού υλικού

Αρχείο άρθρων-πληροφοριακού υλικού

Το Γραφείο Διασύνδεσης, στο πλαίσιο της εντατικής προσπάθειας για ενημέρωση  των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου σχετικά με θέματα αγοράς εργασίας και όχι μόνο, δημοσιεύει ανά τακτά χρονικά διαστήματα χρήσιμα άρθρα προκειμένου να καλύψει επίκαιρα ερωτήματα των φοιτητών αλλά και τρέχουσες εξελίξεις στην αγορά εργασίας. Στη σελίδα αυτή μπορείτε να βρείτε άρθρα και άλλο ενημερωτικό υλικό που κατά καιρούς έχει δημοσιευτεί στo site μας. 

_________________________________________________________________________________________

  • Πληροφορίες για τη συνοδευτική επιστολή

Σε μία διαρκώς εξελισσόμενη αγορά όπου οι συνθήκες μεταλλάσσονται και οι ρυθμοί ανεβάζουν ταχύτητα, η ανάγκη αναβάθμισης των εργαλείων αναζήτησης εργασίας εκ μέρους του υποψηφίου είναι σήμερα επιτακτική περισσότερο από ποτέ. Η συνοδευτική επιστολή αποτελεί ένα εργαλείο πληρέστερης και εμπεριστατωμένης προώθησης του υποψηφίου στην εκάστοτε επαγγελματική ευκαιρία. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ:http://www.career.aueb.gr/docs/synepistolh.pdf

Βίκτωρας Κούκης, ΜSc

Σύμβουλος Γραφείου Διασύνδεσης ΟΠΑ

________________________________________________________________________________________ 

  • Συμβουλές ασφαλούς αναζήτησης εργασίας μέσω Διαδικτύου 

* Ποτέ μην δίνετε κανένα προσωπικό στοιχείο που να μην σχετίζεται με τη δουλειά, όπως στοιχεία αστυνομικής ταυτότητας, αριθμό φορολογικού μητρώου, αριθμό πιστωτικής κάρτας, αριθμό τραπεζικών λογαριασμών κτλ., μέσω e-mail, από το τηλέφωνο, σε φαξ ή στο βιογραφικό σας. 

* Να δημοσιεύσετε το βιογραφικό σας μόνον σε ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας που εφαρμόζει πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων και επιτρέπει την πρόσβαση στα βιογραφικά μόνον σε πιστοποιημένους εργοδότες και γραφεία εύρεσης εργασίας. 

* Να διασταυρώνετε τα στοιχεία κάθε ενδεχόμενου εργοδότη, επαγγελματία ή γραφείου εύρεσης εργασίας και μέσω δεύτερης πηγής ή του τηλεφωνικού καταλόγου και στη συνέχεια να επιδιώκετε να απευθυνθείτε στον εργοδότη απευθείας. Ο καλύτερος τρόπος να διασταυρώσετε τα στοιχεία ενός ενδεχόμενου εργοδότη είναι να επισκεφθείτε τα γραφεία της εταιρείας του σε ώρες εργασίας. 

* Εάν κάποιος ενδεχόμενος εργοδότης ή γραφείο εύρεσης εργασίας θελήσει να κάνει έλεγχο των προσωπικών σας στοιχείων, να δεχθείτε μόνο αφού συναντηθείτε με τον εργοδότη στα γραφεία της εταιρείας σε ώρες εργασίας. 

* Να μην εμπιστεύεστε όσους σας ζητούν χρήματα εκ των προτέρων για να σας βρουν δουλειά. 

* Ποτέ να μην δεχθείτε να πληρώσετε για "αποκλειστικές" πληροφορίες για θέσεις εργασίας ή για να πάρετε κάποια συγκεκριμένη θέση. Εάν πληρώσετε για υπηρεσίες εύρεσης εργασίας, μην δώσετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας ή του τραπεζικού σας λογαριασμού και μην κάνετε καμία συναλλαγή σε μετρητά με οποιονδήποτε επαγγελματία ή γραφείο ευρέσεως εργασίας, εκτός εάν το κάνετε αυτοπροσώπως, επιτόπου. Επίσης, φροντίστε να λάβετε απαραιτήτως νόμιμη και θεωρημένη απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

* Να αξιολογείτε προσεκτικά τα στοιχεία επαφής που δίνονται σε αγγελίες εργασίας ή σε σχετικά e-mail και να προσέχετε εάν υπάρχουν ανορθογραφίες, κάποια διεύθυνση e-mail που δεν αναφέρει το όνομα της εταιρείας ή εάν η περιοχή ή ο Τ.Κ. δεν είναι παντού τα ίδια.

* Να πληκτρολογείτε τις διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον φυλλομετρητή σας (browser) αντί να χρησιμοποιείτε υπερσυνδέσμους (links) όταν ελέγχετε τις πηγές των θέσεων εργασίας καθώς ενδέχεται να υπάρχουν ασυμφωνίες στη διεύθυνση που οδηγεί τελικά ένας υπερσυνδεσμος και σε αυτή που αναγράφεται στο περιεχόμενό του. Επίσης, να προσέχετε ακόμη μια μορφή απάτης που μοιάζει με το «ηλεκτρονικό ψάρεμα» (phishing) και λέγεται "pharming" (παραπλάνηση), η οποία κάνει ανακατεύθυνση των χρηστών από τις νόμιμες τοποθεσίες Web σε απομιμήσεις, με σκοπό την κλοπή προσωπικών στοιχείων. 

* Να δημιουργήσετε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έναν λογαριασμό για όλες τις μη προσωπικές επικοινωνίες. 

* Αν και δεν υπάρχει καμία αλάνθαστη μέθοδος για να εντοπίσετε τις ψεύτικες αγγελίες εργασίας που να προστατεύει απολύτως από τις απάτες, να προσέχετε εάν υπάρχουν πολλά ορθογραφικά λάθη και άλλες ανακρίβειες, καθώς αυτό αποτελεί συνηθισμένη ένδειξη. 

* Να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή όταν απευθύνεστε σε εταιρείες εύρεσης εργασίας με έδρα το εξωτερικό καθώς και σε εγχώριες εταιρείες εύρεσης εργασίας που υπόσχονται άμεση απασχόληση σε άλλες χώρες. 

* Εάν κάποια ευκαιρία υπόσχεται υπερβολικά πολλά ή κάτι άλλο δεν φαίνεται σωστό, μάλλον πρόκειται για παραπλανητικό μήνυμα.

* Τέλος, αν υποπτεύεστε πως πέσατε θύμα ηλεκτρονικής απάτης, απευθυνθείτε άμεσα στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ραφαηλίδου Μυροφόρα, PhD

Σύμβουλος Γραφείου Διασύνδεσης ΟΠΑ

________________________________________________________________________________________

  • Συνέντευξη Επιλογής 

Το τελευταίο αλλά ταυτόχρονα και το πιο σημαντικό στάδιο στην αναζήτηση μιας θέσης εργασίας, αποτελεί η συνέντευξη επιλογής. Συνέντευξη επιλογής αποκαλείται η συνέντευξη  κατά την οποία αξιολογείται το βιογραφικό και εν γένει το σύνολο των προσόντων του υποψηφίου από τον υπεύθυνο (ή τους υπεύθυνους) επιλογής. 

Υπάρχουν διαφορετικά είδη συνέντευξης επιλογής, όπως π.χ. ατομική συνέντευξη (που γίνεται με τη συμμετοχή ενός υποψηφίου κάθε φορά) ή ομαδική συνέντευξη (στην οποία οι υπεύθυνοι ή ο υπεύθυνος επιλογής παίρνουν συνέντευξη από περισσότερους υποψηφίους ταυτόχρονα).

Η συνέντευξη επιλογής αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία ανάδειξης των προτερημάτων του υποψηφίου. Επιπλέον, η συμμετοχή του υποψηφίου στο στάδιο της συνέντευξης επιλογής αποτελεί από μόνη της μια σημαντική επιτυχία, καθώς σημαίνει ότι το βιογραφικό ή/και η συνοδευτική επιστολή πέτυχαν το στόχο τους.

Η διαδικασία της συνέντευξης έχει συνήθως συγκεκριμένη χρονική διάρκεια κατά την οποία ο υπεύθυνος επιλογής θέτει ερωτήματα στον υποψήφιο σχετικά με την επαγγελματική ή/και ακαδημαϊκή του πορεία. Ο υποψήφιος μέσα από τη διαδικασία της συνέντευξης έχει τη δυνατότητα να «πείσει» τον υπεύθυνο επιλογής για την καταλληλότητά του για την συγκεκριμένη θέση εργασίας, αναπτύσσοντας τα επιχειρήματά του με σαφήνεια και αυτοπεποίθηση. Είναι απαραίτητο ο υποψήφιος να χειριστεί σωστά το περιεχόμενο του βιογραφικού του και ιδιαίτερα τυχόν «αδυναμίες», όπως π.χ. κενά στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, μεγάλος χρόνος ολοκλήρωσης σπουδών, κτλ.  Επιπλέον, ο υποψήφιο ς θα πρέπει να «ξεδιπλώσει» όλες τις θετικές πτυχές του χαρακτήρα του που δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε ένα βιογραφικό σημείωμα, επιδεικνύοντας μεταξύ άλλων, ωριμότητα, πειστικότητα και ενθουσιασμό για την προς κάλυψη θέση.

Εξίσου σημαντική είναι η συμπεριφορά του υποψηφίου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και ο σεβασμός του άγραφου «πρωτοκόλλου» της όλης διαδικασίας. Θα πρέπει για παράδειγμα να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για τη συνέντευξη μελετώντας τις δομές και την ιστορία της επιχείρησης, να φροντίσει η εμφάνιση και η συμπεριφορά του να αποπνέουν σεβασμό για το περιβάλλον της επιχείρησης αλλά και για τον συνεντευκτή, και γενικότερα, να φροντίσει να ελαχιστοποιήσει το ενδεχόμενο εμφάνισης παραλείψεων ή σφαλμάτων κατά τη διαδικασία. Μερικές από τις σημαντικές παραμέτρους της διαδικασίας της συνέντευξης, αναλύονται στη συνέχεια: 

Διαχείριση απαντήσεων: Η σωστή αντιμετώπιση των ερωτήσεων του συνεντευκτή από τον υποψήφιο και οι απαντήσεις που θα δώσει σε αυτές είναι ίσως η κρισιμότερη παράμετρος μιας επιτυχημένης συνέντευξης, καθώς έτσι θα αναδειχθεί η επάρκειά του και η καταλληλότητά του για το εκάστοτε πόστο. Είναι αυτονόητο πως ένα σωστά δομημένο και χωρίς λάθη βιογραφικό σε συνδυασμό με μια άρτια συνοδευτική επιστολή, ανεβάζουν τις προσδοκίες του εκάστοτε συνεντευκτή από τον υποψήφιο, ο οποίος με τη σειρά του θα πρέπει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ερωτήσεις του πρώτου, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες αυτές. Οι απαντήσεις λοιπόν του υποψηφίου θα πρέπει να είναι ειλικρινείς, ευθείς, συνεπείς, και να μην αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών ή ασαφών σημείων. Επίσης θα πρέπει να είναι περιεκτικές, να εμφανίζουν συνοχή μεταξύ τους και να δείχνουν ωριμότητα και όχι επιπολαιότητα. Είναι σκόπιμο να έχει προηγηθεί από τον υποψήφιο μια όσο τον δυνατόν σε βάθος προετοιμασία (ένα είδος «προπόνησης» με πιθανές ερωτήσεις και σχετικές απαντήσεις) ώστε ο υποψήφιος να έχει εγκλιματιστεί στις απαιτήσεις της διαδικασίας.

Συμπεριφορά υποψηφίου: Ο υποψήφιος θα πρέπει εκ των προτέρων να γνωρίζει το πρωτόκολλο της συνέντευξης και το συμπεριφορικό προφίλ που απαιτείται από αυτόν. Ως συμπεριφορικό προφίλ ορίζεται η γκάμα των συμπεριφορών που είναι αποδεκτές (και κατά συνέπεια θα αξιολογηθούν θετικά) σε μια τέτοια διαδικασία. Το συμπεριφορικό προφίλ δεν περιορίζεται μόνο στο κομμάτι της λεκτικής αλλά και της μη λεκτικής επικοινωνίας, η οποία είναι εξίσου σημαντική. Για παράδειγμα, όρθια και ευθυτενής στάση του σώματος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, εγκάρδια χειραψία κατά την έναρξη, διατήρηση βλεμματικής επαφής με το συνεντευκτή (χωρίς αυτή να γίνεται κουραστική ή/και επίμονη), επιλογή θέσης ακριβώς απέναντι από τον υπεύθυνο (ή τους υπεύθυνους επιλογής), είναι μερικά μόνο από τα σημεία τα οποία θα πρέπει να προσέξει ο υποψήφιος. Επίσης, είναι αυτονόητο ότι απαιτείται έγκυρη προσέλευση στο χώρο της συνάντησης, επαγγελματική εμφάνιση και τήρησης κάποιων βασικών κανόνων ενδυμασίας και για τα δύο φύλα και τέλος ευχάριστη παρουσία και ενθουσιασμός για τη θέση και τη διαδικασία. Αυτά είναι μονάχα ορισμένα από τα απαιτούμενα σε μία συνέντευξη επιλογής, με σκοπό την βέλτιστη αποτύπωση της προσωπικότητας του ατόμου στο σύντομο χρονικό διάστημα που διαρκεί η συνέντευξη.

Προετοιμασία & Οργάνωση: Ο σημερινός υποψήφιος διαφέρει σημαντικά από τον υποψήφιο του σχετικά πρόσφατου παρελθόντος. Ο λόγος έγκειται όχι μόνο στην κρίση  που μαστίζει την ελληνική οικονομία, αλλά κυρίως στην αλλαγή του όρου «χρόνος» για το σύνολο των εργαζομένων. Η έννοια του χρόνου πλέον αλλάζει και γίνεται σαφώς πιο πιεστική, με συνέπεια να απαιτείται σωστή και έγκαιρη ανάπτυξη επαγγελματικής συνείδησης και κουλτούρας εκ μέρους του υποψηφίου. Αυτό μπορεί να γίνει με την ενασχόληση των νέων πριν ακόμη βγουν στην αγορά εργασίας (αλλά και κατά τη διάρκεια της αναζήτησης εργασίας) με εργασίες εθελοντικού χαρακτήρα π.χ. σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και εθελοντικές ομάδες αλλά και η συμμετοχή τους στο θεσμό της Πρακτικής Άσκησης, ώστε να εμπλουτιστεί αφενός το βιογραφικό σημείωμα παράλληλα με τις σπουδές και αφετέρου να αποκτηθεί μία εξοικείωση με  το εργασιακό πλαίσιο. Ο σπουδαστής ο οποίος εκ των προτέρων προετοιμάζεται για την είσοδό του σε ένα περιβάλλον άκρως ανταγωνιστικό όπως η σημερινή αγορά εργασίας, γίνεται ιδιαίτερα ελκυστικός και συχνά προτιμάται, καθώς καταδεικνύει ενδιαφέρον, συνειδητή προσπάθεια, ανάγκη για μετεκπαίδευση και εμπιστοσύνη στις ίδιες δυνάμεις.

Αντί επιλόγου, είναι αναγκαίο να γίνει σαφές πως η συνέντευξη επιλογής αποτελεί μία μικρή αλήθεια, καθώς αποσαφηνίζει και τεκμηριώνει την ενδεχόμενη καταλληλότητα του υποψηφίου. Αποκαλύπτει τα προσόντα του ανθρώπου και τις δεξιότητες του αναφορικά με το πλαίσιο της προσφερόμενης θέσης. Ως εκ τούτου, οι υποψήφιοι θα πρέπει να την αντιμετωπίζουν με την ανάλογη σοβαρότητα, καθώς συνιστά βήμα κομβικό προς την επιτυχία…

 

«Μία λέξη και όλα σώζονται.

Μία λέξη και όλα χάνονται…»

Andre Breton (Γάλλος συγγραφέας)

 

Βίκτωρας Κούκης, ΜSc

Σύμβουλος Γραφείου Διασύνδεσης ΟΠΑ

 

Ραφαηλίδου Μυροφόρα, PhD

Σύμβουλος Γραφείου Διασύνδεσης ΟΠΑ

________________________________________________________________________________________

  •  Εργασιακή Κινητικότητα, Δια Βίου Εκπαίδευση και Πιστοποιήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση  

Το ακόλουθο κείμενο σκοπεύει αφενός στην ενημέρωση σχετικά με την ιστοσελίδα του ΕURES και το περιεχόμενό της και αφετέρου στην ανάδειξη της έμφασης που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη δια βίου μάθηση και την αυξημένη βαρύτητα που πρέπει να δώσουν οι φοιτητές και απόφοιτοι σε αυτή.

Τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καλό είναι να ενημερώσουμε για τις δυνατότητες αναφορικά με την αναζήτηση εργασίας εκτός Ελλάδος και τα απαραίτητα προσόντα που σχετίζονται με την καλύτερη πρόσβαση του υποψηφίου στο εκάστοτε πλαίσιο αναζήτησης. Παρακάτω παρατίθενται πληροφορίες σχετικά με τον μεγαλύτερο διαδικτυακό τόπο αναζήτησης εργασίας σε χώρες του εξωτερικού (EURES), στον οποίο προσφέρεται η δυνατότητα εύρεσης εργασίας σε οποιαδήποτε χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε μια μεγάλη ποικιλία επιχειρήσεων και οργανισμών. 

Την τελευταία τριετία παρατηρείται μία σημαντική αλλαγή στην ευρωπαϊκή αλλά και διεθνή αγορά εργασίας εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης . Οι προσφερόμενες θέσεις στο εσωτερικό της χώρας μειώνονται δραματικά, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι να αναζητούν απασχόληση σε ξένες χώρες με ρυθμούς εντεινόμενους. Είναι χαρακτηριστικό πως το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο εκτινάχθηκε στο 26% σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, καθιστώντας την χώρα μας πρώτη μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεπερνώντας ακόμη και το αντίστοιχο ποσοστό της Ισπανίας. Τα ποσοστά ανεργίας σε νέους κάτω των 25 ετών είναι ακόμη χειρότερα, καθώς το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 52% σύμφωνα πάλι με την ίδια Αρχή. Αυτό το ποσοστό ανεργίας περιλαμβάνει ανθρώπους με αξιόλογα προσόντα, υψηλό μορφωτικό επίπεδο, και φυσικά πολλές ελπίδες και όνειρα για το μέλλον.

Μέσα στο ευρύτερο αρνητικό τοπίο λοιπόν, ο δικτυακός τόπος του EURES (http://ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=el) μπορεί να προσφέρει μια διέξοδο σε νέους αλλά σε μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους που πλήττονται από την υψηλή ανεργία και την αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον. Επιπλέον, φέρει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι ιδιαίτερα αξιόπιστος και με μεγάλη επισκεψιμότητα.  Οι ενδιαφερόμενοι λοιπόν μπορούν να ακολουθήσουν τον σύνδεσμο και να ανατρέξουν στο περιεχόμενο του για πληροφοριακό υλικό σχετικά με όλες τις χώρες της  Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Επιπλέον, είναι σκόπιμο να τονίσουμε την αυξημένη βαρύτητα που θα πρέπει να δοθεί στο κομμάτι τις πιστοποίησης προσόντων και δεξιοτήτων των υποψηφίων και στη μεγάλη σημασία που δίνει η Ε.Ε.. Σχετικές πληροφορίες αναφορικά με την ανάγκη πιστοποίησης σε επίπεδο Ε.Ε. μπορεί να βρει κάποιος εδώ: http://goo.gl/Oj7cb . Στην αναφορά αυτή,  αναδεικνύεται ξεκάθαρα η ανάγκη δια βίου μάθησης σε όλα τα επαγγελματικά πεδία με στόχο τη μεγαλύτερη ευελιξία των εργαζομένων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις δεξιότητες και τα επιμέρους προσόντα ώστε να επιτευχθεί η αύξηση της κινητικότητας του επαγγελματία είτε κατά την περίοδο απασχόλησης είτε κατά την περίοδο αναζήτησης εργασίας ή/και υποαπασχόλησης. 

Οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται από την ολοένα και επιδεινούμενη κατάσταση στην αγορά εργασίας σε εργαζόμενους και μη είναι αφόρητες. Στο σύνολο τους οι άνθρωποι είτε εργάζονται είτε όχι αισθάνονται επιβαρυμένοι – οι μεν πρώτοι διότι δεν γνωρίζουν το άμεσο επαγγελματικό τους μέλλον ούτε μπορούν να σχεδιάσουν τις επόμενες εργασιακές τους κινήσεις και οι δε δεύτεροι διότι αντιμετωπίζουν έντονα το φάσμα της ανεργίας και υποαπασχόλησης και αναζητούν αγωνιωδώς διέξοδο. 

Στην δύσκολη αυτή περίοδο, είναι απαραίτητο όσο ποτέ οι φοιτητές και απόφοιτοι να κινητοποιηθούν έγκαιρα και να προετοιμαστούν όσο το δυνατό καλύτερα για την έξοδό τους στην αγορά εργασίας. Είναι πολύ σημαντικό οι υποψήφιοι να οπλίσουν τη φαρέτρα τους με ένα σωστά συνταγμένο βιογραφικό σημείωμα, να μπορούν να συντάξουν μια αξιόλογη συνοδευτική επιστολή και να είναι άρτια προετοιμασμένοι για τη συνέντευξη επιλογής. Είτε επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ανώτερο επίπεδο, είτε ενταχθούν στην αγορά εργασίας, είναι σκόπιμοι οι υποψήφιοι να δείξουν ευελιξία προς την ανάδειξη κλίσεων και ενδιαφερόντων με σκοπό την καλύτερη εικόνα γύρω από τα ενδιαφέροντα και τις επιμέρους επιλογές τους. Έτσι, θα μπορέσουν να αποσαφηνίσουν το πεδίο δράσης τους με γνώμονα τις γνώσεις τους, τα ενδιαφέροντα τους και τα σημεία στα οποία έχουν ιδιαίτερη κλίση. Η περαιτέρω ενίσχυση της κινητικότητας των υποψηφίων είναι πολύ σημαντική, καθώς είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος απάντησης στο ερώτημα, «τι χρειάζομαι και πώς μπορώ να το προσεγγίσω».

Απαραίτητα λοιπόν, ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας, ώστε να αναπτύξει ο υποψήφιος κύκλο ανθρώπων οι οποίοι θα επιδείξουν ενδιαφέρον για τον ίδιο και θα λειτουργήσουν επικουρικά στην επίτευξη των σκοπών του.  Με τον τρόπο αυτό, θα εξοικειωθεί με την επικοινωνία, την προώθηση του βιογραφικού του και θα υποστηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υποψηφιότητα του, με αυτοπεποίθηση και συγκρότηση. Οι δεξιότητες αυτές χτίζονται σταδιακά και απαιτούν προσπάθεια – η αυτοπεποίθηση στις ημέρες μας δίδει τουλάχιστον ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, χρήσιμο είναι να κινητοποιηθεί και σε επίπεδο μετεκπαίδευσης, κάτι που μπορεί να σημαίνει εκπαίδευση όχι απαραίτητα μετά το πτυχίο αλλά παράλληλα με αυτό. Αυτή μπορεί να γίνει με τη μορφή σεμιναρίων εξειδικευμένης θεματολογίας, εμπλουτισμό γνώσεων στο πεδίο της πληροφορικής καθώς και ενδεχόμενη κινητικότητα του προς αναζήτηση πρακτικής ή/και εθελοντικής άσκησης ώστε να ξεκινήσει να εξοικειώνεται με την αγορά εργασίας και τι αυτή απαιτεί – άμεσα και εφαρμοσμένα. Αυτές οι κινήσεις αποτελούν μονάχα κάποιες από τις διαθέσιμες εναλλακτικές. Στο πλαίσιο αυτό εστιάζεται η αποφασιστικότητα προς την κατεύθυνση της καλλιέργειας και διαπλάτυνσης υφιστάμενων επαγγελματικών δεξιοτήτων/προσόντων σε σχέση με το υπάρχον τοπίο επαγγελμάτων όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κλείνοντας, η προσαρμοστικότητα αποτελεί καταλύτη στη σημερινή μεταβατική εποχή, όπως και η αφομοίωση των αλλαγών και η ενεργή παρακολούθηση των εξελίξεων. Οι άνθρωποι που θα κινηθούν μεθοδικά και γρήγορα αλλά όχι βεβιασμένα, θα έχουν το χρόνο δίπλα τους. Οι φοιτητές και νέοι απόφοιτοι είναι οι πρώτοι που λόγω της «φρεσκάδας» και της δύναμης της νεότητας, θα επωφεληθούν τα μέγιστα. Και θα κυλήσουν όλα όπως πρέπει.

 

Βίκτωρας Κούκης,
Σύμβουλος Γραφείου Διασύνδεσης ΟΠΑ
________________________________________________________________________________________ 
  • Βιογραφικό Σημείωμα: Το κλειδί της επιτυχίας στην αγορά εργασίας (3/12/2012) 
Είναι γεγονός πως το επαγγελματικό και όχι μόνο τοπίο κατά την τελευταία διετία έχει μεταμορφωθεί με τρόπο βίαιο και επιθετικό. Οι δείκτες ανεργίας αυξάνονται συνεχώς, ο χάρτης των εργασιακών συνθηκών αλλάζει σε σημαντικό βαθμό, η ευρύτερη αγορά και η προσβασιμότητα σε αυτήν γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη και οι υποψήφιοι προφανώς αιφνιδιάζονται με τον τρόπο και τον χρόνο πραγματοποίησης των αλλαγών. 
Υπό αυτό το πρίσμα, οι φοιτητές και απόφοιτοι που βρίσκονται στο μεταβατικό στάδιο της ένταξης στην αγορά εργασίας, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια κοινωνία που αλλάζει δραματικά και προσπαθεί εκ νέου να βρει τις ισορροπίες της. Υπό αυτή την έννοια, στην διαδικασία μετάβασης στην νέα εποχή υπάρχουν τρόποι και εργαλεία τα οποία ναι μεν υπήρχαν και πριν αλλά τώρα αποκτούν αυξημένη βαρύτητα κατά την σοβαρή προσπάθεια του νέου να αποκατασταθεί επαγγελματικά και να ξεκινήσει την σταδιοδρομία του. Το πιο σημαντικό και περισσότερο αναγκαίο όλων είναι το βιογραφικό σημείωμα. 
Το βιογραφικό σημείωμα αποτελεί μία πιστή, ειλικρινή και λιτή απεικόνιση του εαυτού μας σε δύο - τρεις σελίδες χαρτί. Αποτυπώνει με λέξεις όλα εκείνα τα οποία απαρτίζουν το επαγγελματικό και γνωστικό μας οπλοστάσιο, και μας καθιστούν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας. Θα πρέπει να έχει αμεσότητα, πλαστικότητα και ευελιξία καθώς είτε στην ηλεκτρονική είτε στην έντυπη μορφή του συμπυκνώνει το σύνολο της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής πορείας του συντάκτη. Ωστόσο, καλό είναι να εξετάσουμε το σημείωμα αυτό λίγο πιο αναλυτικά, ώστε να δούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε περισσότερο αποτελεσματικό.
Πιο συγκεκριμένα, το βιογραφικό πρέπει απαραίτητα να έχει:
Άριστη ορθογραφία και σωστή σύνταξη – ως κείμενο δεν επιτρέπεται να παρουσιάζει την οποιαδήποτε ατέλεια ή ψεγάδι καθώς η εικόνα στο σύνολο της δημιουργεί την πρώτη εντύπωση. Προσοχή στην σύνταξη, την ορθογραφία και τα σημεία στίξης λοιπόν, καθώς αποτελεί κείμενο το οποίο αποστέλλεται προς πάσα κατεύθυνση και η ευταξία του αποτελεί ταυτόχρονα και ένδειξη σωστής συγκρότησης αυτού που το συντάσσει και το αποστέλλει!
Δομή και περιεχόμενο – η εσωτερική συνέπεια του βιογραφικού προσδίδει στο κείμενο σωστή συγκρότηση και δέσιμο, καθιστώντας το ευανάγνωστο και ελκυστικό. Σωστή και λογική διαδοχή των ενοτήτων, με αποστάσεις η μία από την άλλη, σαφή ονομασία κάθε ενότητας σε αναλογία με το περιεχόμενο της, περιθώρια σε πλήρη στοίχιση, σωστή τοποθέτηση χρονικών περιόδων ώστε να υπάρχει στο κείμενο κανονική χρονική ροή και διαδοχή (τι προηγείται και τι έπεται). Εδώ πρέπει να τονιστεί πως παρά την τυπικότητα που εμφανίζει το βιογραφικό ως κείμενο, ωστόσο υπάρχουν περιθώρια εξατομίκευσης. Για παράδειγμα, υποψήφιος ο οποίος έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα Erasmus με παρακολούθηση μαθημάτων και επιτυχείς εξετάσεις στον εκεί κύκλο σπουδών, μπορεί να δημιουργήσει μία καινούρια ενότητα υπό την ονομασία «Πρόγραμμα Erasmus» και να αποτυπώσει στο πεδίο αυτό την όλη εκπαιδευτική του δραστηριότητα στο εκεί πανεπιστημιακό ίδρυμα. Η προσθήκη θα μπορούσε να γίνει ως εξής - «στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε μαθήματα του κύκλου σπουδών στο πανεπιστήμιο (…). 
Επίσης, κατά την περίπτωση που ο υποψήφιος έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση, είναι σκόπιμο να δημιουργήσει μία νέα ενότητα με τίτλο «Πρακτική Άσκηση» στην οποία θα αναφερθεί εκτενώς στα καθήκοντα της συγκεκριμένης θέσης.
Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η προσθήκη μίας ενότητας με τίτλο «Επαγγελματική Δραστηριότητα», το περιεχόμενο της οποίας αφορά οποιαδήποτε επαγγελματική ενασχόληση ακόμη και μη σχετική με το αντικείμενο σπουδών. Είναι σημαντικό για τον υποψήφιο να αναφερθεί σε εργασίες πάσης φύσεως – ασχέτως χρονικού διαστήματος απασχόλησης – καθώς αποδεικνύουν πως είναι ενεργό μέλος του εργατικού δυναμικού της χώρας, έχει ολοκληρώσει με επιτυχία καθήκοντα των συγκεκριμένων θέσεων, έχει εργαστεί υπό συνθήκες μικρής ή μεγαλύτερης πίεσης, έχει ενσωματωθεί με επιτυχία σε ένα εργασιακό περιβάλλον στο οποίο έπρεπε να συμμορφωθεί με συγκεκριμένους κανόνες, και ενδεχομένως έχει αναλάβει σημαντικούς ρόλους στο χώρο εργασίας του. Αυτά τα στοιχεία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μην αναφέρονται στο βιογραφικό σημείωμα καθώς σχηματοποιούν περαιτέρω την προσωπικότητα του υποψηφίου και καταδεικνύουν την εργατικότητα του ακόμα και σε πιο νεαρή ηλικία. 
Το βιογραφικό μας παρέχει την δυνατότητα της εσωτερικής κινητικότητας – προσθήκη και αφαίρεση ενοτήτων κατά περίπτωση και βάσει των ιδιαίτερων κάθε φορά χαρακτηριστικών και επιτευγμάτων του υποψηφίου. Κατά συνέπεια, το ελκυστικό βιογραφικό που εμφανίζει δομή συγκροτημένη και συνεκτική, έχει σαφώς αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας και τελικής απορρόφησης.
Ειλικρίνεια και ακρίβεια στην διατύπωση – το βιογραφικό εξυπακούεται πως είναι ειλικρινές και για οτιδήποτε αναφέρεται σε αυτό υπάρχει και το αντίστοιχο ντοκουμέντο. Δεν συγχωρούνται αναλήθειες, διότι την ώρα που θα έλθει η τελική συνέντευξη και θα ζητηθεί το όποιο παραστατικό, πρέπει να υπάρχει καταχωρημένο στο αρχείο του υποψηφίου. Ειδάλλως, προκαλείται χάσμα εμπιστοσύνης και αυτό δύσκολα γεφυρώνεται μεταξύ αγνώστων. Επίσης, η ακρίβεια στην διατύπωση έχει βαρύνουσα σημασία ώστε να αποτυπωθεί με σαφήνεια για παράδειγμα η περιγραφή της εκάστοτε θέσης που κατείχε ο υποψήφιος κατά το παρελθόν (καθηκοντολόγιο, περιγραφή αρμοδιοτήτων, στοιχεία επιχείρησης). Έτσι, αναδεικνύεται η εξειδίκευση και η καταλληλότητα του υποψηφίου.
Τελικές οδηγίες πριν την συγγραφή 
Καλό είναι ο φοιτητής ή ο απόφοιτος να αξιοποιήσει τις σχετικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτά και οι οποίες μπορούν να τον βοηθήσουν στη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος. Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών λειτουργεί το Γραφείο Διασύνδεσης, οι Σύμβουλοι του οποίου είναι στη διάθεση των φοιτητών και αποφοίτων του ιδρύματος (φυσικά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ενδιαφερόμενους) και μπορούν να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη. Η παρουσία Συμβούλων ειδικών στο αντικείμενο της Σταδιοδρομίας και ειδικότερα στο πλαίσιο της λειτουργίας των Γραφείων Διασύνδεσης, αποτελεί μία υπηρεσία των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων παγιωμένη και απόλυτα αξιόπιστη. Οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να απομονώνονται και να συντάσσουν ένα τόσο σημαντικό έγγραφο όπως το βιογραφικό σημείωμα μόνοι τους, καθώς ακόμη και ένα μικρό λάθος από απροσεξία ή από άγνοια ίσως να αποτελέσει λόγο απόρριψης -  καλύτερα τα τέσσερα μάτια από τα δύο!
Κλείνοντας, είναι ανάγκη να καταστεί σαφές πως ένα σωστά συνταγμένο, δομημένο και ευπαρουσίαστο βιογραφικό σημείωμα ανοίγει πόρτες και διευκολύνει τον δύσκολο δρόμο του υποψηφίου στη σημερινή αγορά εργασίας. Άλλωστε, το βιογραφικό αποτελεί μία αντιπροσωπευτική εικόνα σε σμίκρυνση του ανθρώπου που το συντάσσει –τα έργα και οι πράξεις μας φανερώνουν ποιοι είμαστε – οπότε απαιτείται η μέγιστη δυνατή προσοχή στη σύνταξή του.
Αντί επιλόγου, η εποχή την οποία διανύουμε και τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της απαιτούν ευελιξία και ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας. Η απουσία υποστηρικτικών μέσων σε κάθε έκφραση και πεδίο της ζωής, δεν μας βοηθά. Απεναντίας, δυσχεραίνει κατά πολύ την προσβασιμότητα στους χώρους συνέντευξης και αξιολόγησης. Η εξωστρέφεια και η υποστήριξη του ενός στον άλλο μας οδηγούν μπροστά!
 
Βίκτωρας Κούκης,
Σύμβουλος Γραφείου Διασύνδεσης ΟΠΑ